این روند مثبت گروه غذایی در حالی است که چندی پیش در گروه قند و شکر نیز شاهد رشد و نوسانات مثبتی بودیم که بازدهی بالایی برای نوسان گیران این گروه رقم زد.
در همین راستا عباسی، مدیر مالی شرکت لبنیات پاک در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: به نظر من علت ایجاد چنین روند مثبتی در گروه غذایی، با توجه به افت قیمت اغلب سهام این شرکت ها در نیمه اول سال، افزایش تقاضا برای محصولاتشان در ۶ ماه دوم سال جاری باشد، چرا که طبق تجربیات گذشته، مصرف و تقاضا برای مواد غذایی در نیمه دوم هر سال بیش از نیمه اول بوده و این افزایش تقاضا باعث رشد فروش و سودآوری این شرکت ها خواهد شد.
وی ادامه داد: تاکنون اتفاق مهمی مثل افزایش نرخ در صنعت روی نداده و به نظر می رسد تحت تأثیر افزایش تقاضا سهام این گروه با رشد قیمتی همراه شده باشند.
یک کارشناس بازار سرمایه نیز در رابطه با روند قیمتی صنعت غذایی و قند و شکر طی چند روز اخیر گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر اغلب فعالان بازار سرمایه را تحلیلگران تکنیکال تشکیل می دهند، به نظر می رسد این رشد قیمتی در گروه هایی که از حجم و سرمایه کمی برخوردارند و به اصطلاح از صنایع کوچک بورس می باشند به دلیل نوسانگیری این گروه از فعالان بورس باشد.
حسین صالحی در ادامه افزود: در شرایط فعلی اغلب تحلیلگران بنیادی یا با دید بلند مدت خرید کرده و برای خرید مجدد سهام، نقدینگی جدید ندارند یا چون در سطح اقتصاد کلان رونقی مشاهده نمی کنند سرمایه خود را از بازار خارج کرده و به بانک ها که سود تضمینی دارند تزریق کرده اند و این روند بازار بیشتر تحت تأثیر خرید و فروش نوسانگیران می باشد.
وی گفت: همچنین با توجه به افت قیمت جهانی مواد اولیه مورد نیاز گروه روغنی شاهد کاهش بهای تمام شده محصولاتشان بودیم که این خود در جریان رکود فعلی باعث می شود که این مجموعه ها بتوانند سود پیش بینی شده خود را پوشش دهند اما در رابطه با صنعت قند و شکر و چالش هایی که این گروه با آن روبروست توجیهی جز نوسانگیری وجود ندارد.
صالحی در خاتمه گفت: با توجه به نزدیک شدن به زمان ارائه گزارشات ۶ ماهه شرکت ها به سرمایه گذاران و فعالان بازار سرمایه توصیه می کنم به جای نوسانگیری سهام مطمئن تری را انتخاب کنند تا از میزان ریسک شان کاسته شود.