علی رستگار درباره نتیجه شکایت بانک ملت از انگلیس به دلیل اعمال تحریمها علیه این بانک، گفت:خوشبختانه رأی دادگاه به نفع بانک ملت و الزام در پرداخت غرامت صدمات ناشی از تحریم خزانهداری انگلیس صادر شد. این رأی حاکی از شفافیت و قانونمداری بانک ملت در عرصه تعاملات بینالمللی و حقانیت ملت ایران است. به طوری که در نهایت مقرر شد در خصوص میزان پرداخت غرامت، رأی نهایی صادر شود.
وی ادامه داد: بدون شک با توجه به دیپلماسی دولت و فرجام برجام و برچیده شدن طومار تحریمها و رهایی بانک ملت از تهمتهای ناعادلانه غرب، روند پرداخت و پایان پرونده سریعتری به خود خواهد گرفت.
وی درباره برنامههای این بانک ملت برای ایجاد ارتباط با بانکهای خارجی، گفت: برنامهریزیهای سریع و به هنگام در خصوص برقراری روابط کارگزاری با بیش از 64 بانک مطرح در منطقه اروپا، آسیا و خاورمیانه صورت گرفته که طی روزهای آتی ارتباط کارگزاری با شمار قابل توجهی از کارگزاران مطرح در سطح بینالملل برقرار خواهد شد.
رستگار ادامه داد: تمامی مستندات هویتی و مدیریتی بانک در کنار مستندات لازمه، دال بر شفافیت عملیات بانکی شامل پرسشنامههای مبارزه با پولشویی، امور مربوط به مقوله تطبیق در بانک، مبارزه با تأمین مالی تروریسم و تمامی جرایم مالی و شیوه شناسایی و بررسی مشتریان و تراکنشهای آنها در راستای سند برجام تهیه و ارائه شده است.
وی با بیان اینکه یکی از برنامههای بانک ملت در راستای توسعه سرمایهگذاریهای خارجی با هدف سودآوری پایدار و نگهداشت منافع ذینفعان بانک است، گفت: افزایش سرمایهگذاری در نهادهای مالی معتبر بینالملل و بانکهای اسلامی در غالب ادغام و تملیک است که این امر با مطمح نظر قرار دادن منویات رهبر معظم انقلاب و سیاستهای اقتصاد مقاومتی رقم خواهد خورد.
مدیرعامل بانک ملت درباره تاسیس شعب خارج از کشور، گفت: بانک ملت ضمن ترمیم و فعالسازی شبکه خارجی بانک، امکان ارائه خدمات بینالمللی گسترده در اروپا از طریق پایگاه انگلیس، آلمان و ترکیه در آسیای دور از طریق پایگاه مالزی و سئول و در آسیای میانه و کشورهای مشترکالمنافع (CIS) از طریق بانک ملت ارمنستان و کشورهای حوزه خلیجفارس از طریق PIB دوبی را فراهم کرده است.
رستگار ادامه داد: اما مسأله به این سطح ختم نشده و در حال حاضر با هدف حرکت به سمت بانکداری جهانی و تغییر مدل کسب و کار، برای تبدیل شدن به بانکدار بزرگ در سطح بینالمللی،بر اساس فاکتورهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و مالی دقیق اقدام به شناسایی بالغ بر 11 کشور هدف کرده است.
رستگار با اشاره به برنامه بانک مرکزی برای سپردهگذاری ارزی در بانکها، گفت: با توجه به اینکه بانک ملت به عنوان برترین بانک ارزی در کشور است و بیشترین منابع ارزی را پس از بانک مرکزی در میان شبکه بانکی در اختیار دارد، طبیعی است که تلاش خواهیم کرد تا در زمینه تخصیص سپردههای ارزی نیز پیشگام بوده و گشایش LC را جهت تأمین نیازهای ارزی واحدهای تولیدی در اولویت قرار دهیم.
وی درباره تأثیر برجام در فعالیتهای بینالمللی بانک، توضیح داد: برجام افقهای روشنی را گشود و بانک ملت با رعایت مفاد برجام و برنامهریزیهای دقیق و حضور در مذاکرات با طرف های تجاری و بانکی بینالمللی، زمینه توسعه تعاملات تجاری و سرمایهگذاری بینالمللی را فراهم کرده است.
رستگار درباره گشایش اعتبارات اسنادی از روز تایید برجام، گفت: بانک ملت از طریق رویکردها و سازوکارهای بدیع خود و با بهرهمندی از شبکه شعب خارجی و با احیای روابط کارگزاران بینالمللی خود و فعالسازی حسابهای پیشین، گشایش اعتبار اسنادی به مقاصد اروپا، خاورمیانه و آسیای دور بالغ بر 64 فقره معادل 585 میلیارد ریال و همچنین حوالههای متعدد به مقصد اروپا را در همین زمان کوتاه کارسازی کرده است.
وی تصریح کرد: با اتصال به سوئیفت در روزهای آتی حجم فعالیتها با توجه به زمینهسازیهای پیشین، سیر تصاعدی و فزاینده را در پیش روی خواهد داشت.