شرکت نورد و لوله اهواز که خرداد 88 به دلایلی چون زیاندهی و عدم اطلاع رسانی به موقع و ... از بورس اخراج و از سال گذشته با نماد "فاهواز" ، در بازار پایه فرابورس درج شده و بعد از افزایش سرمایه ۵۰ درصدی، سرمایه 376 میلیارد تومانی را از محل مطالبات سهامداران انجام و آورده نقدی به بیش از 564 میلیارد تومان رسانده است.
با این حال وضعیت این شرکت که با قیمت کمتر از 45 تومانی هر سهم ، یکی از 8 سهم ارزان بازار سهام بشمار می رود، همچنان نامساعد است و مدیرعامل آن با اعلام گلایه هایی ، از شرایط سخت و بدهی سنگین و ظرفیت تولید 4 درصدی خبر داده است.
امیر مهریزی با اشاره به اینکه نورد و لوله اهواز هنوز مانند گذشته به صورت کارمزدی برای تأمین مواد اولیه اقدام میکند به تسنیم گفت: دولت تعهداتی را برای کمک به واحدهای تولیدی داده اما هنوز هیچ تعهدی در این واحد تولیدی عملی نشده است.
وی با بیان اینکه چندین بار درخواست 100 میلیارد تومان برای احیای واحد تولیدی دادیم افزود: نمیگویم این منابع را در اختیار من مدیرعامل قرار دهید بلکه آن را در یک حساب قرارداده تا از محل آن خریدهای خود را انجام و اقدام به تولید محصول کنیم.
مهریزی ادامه داد: بدهکاری این واحد تولیدی به سیستم بانکی حدود 300 میلیارد تومان است که هر ساله باید 30 میلیارد تومانی را هم پرداخت کنیم و این کار اصلاً برای این واحد تولیدی به صرفه نیست.
وی با انتقاد از دولت به جای بهره برداری از 7 طرح فولادی به فکر احیای واحدهای فولادی فعلی است تصریح کرد: در این واحد فولادی 700 نیروی انسانی و 200 پیمانکار مشغول کار هستند.حتی در پرداخت حقوق شهریور و مهرماه این افراد نیز با مشکل روبرو شده و آن را پرداخت نکردیم. ظرفیت این کارخانه حدود 600 هزار تن نورد و لوله است اما امروز فقط 26 هزار تن ورق تولید کرده ( معادل 4.3 درصدی) و سایر اسامی را یدک میکشد.
مهریزی با اعلام ثبت نام برای دریافت تسهیلات 16 هزار میلیاردی دولت به بنگاههای تولیدی اظهار داشت: یک هزار تومانی هنوز به ما ندادهاند. به اعتقاد من اگر مسئولین فقط دو ساعت به صورت مفید به حل مشکلات بخش تولید بپردازند به نتایج خوبی دست پیدا خواهیم کرد متأسفانه هنوز این موضوع اجرایی نشده است.
وی اضافه کرد: اگر پولی در قالب تسهیلات 16 هزار میلیاردی درنظر گرفته چرا در اختیار من تولیدکننده که امروز با مشکلات زیادی روبرو هستم قرار نمیگیرد؟ چرا میخواهید سرنوشت این واحد تولیدی نیز مانند برخی واحدهای فولادی به تعطیلی برسد؟