بعد از اعلام دومین راهبرد آمریکا توسط مایک پامپئو در قبال ایران ، اندیشکده بنیاد دفاع از دموکراسیها (FDD)، راهکارهای پیشنهاد کرده تا اروپاییها به تبعیت از تحریمهای آمریکا علیه ایران وادار شوند.
مارک دوبوویتز مدیر اجرایی FDD و ریچارد گلدبرگ از کارشناسان امور تحریمی و از مشاوران این اندیشکده در ابتدای این یادداشت که با عنوان " ایران، برای نبرد ریال آماده باش" در روزنامه وال استریت ژورنال منتشر شده، با اشاره به سخنرانی پامپئو، اعلام کردند: ترامپ علیه رژیم ایران جنگ مالی اعلام کرد. وخامت اوضاع واحد پولی ایران باعث شده بتوان با اعتماد بالایی شرط بست که آمریکا پیروز شود.
اFDD که به دلیل رابطه نزدیک مالی و سیاسی به رژیم صهیونیستی و امارات عملا به لابی ضدایرانی در واشنگتن بدل شده، وضعیت اقتصادی ایران را بحرانی توصیف کرده و مدعی شده با اعمال دوباره تحریمهای آمریکا و خروج شرکتهای خارجی از ایران، این اوضاع بدتر هم میشود. بنابراین آمریکا میتواند علیه سپاه پاسداران، بنیادهای اقتصادی و همچنین صنایع راهبردی مانند معدن، ساخت و ساز و مهندسی و شرکتها و بانکهای همکار با حزبالله لبنان تحریمهای گسترده تازهای وضع کند.
اروپاییها میتوانند در راهبرد فشار حداکثری، چند نقش مهم ایفا کنند. سوئیفت که در بروکسل مستقر است، دسترسی بانک مرکزی ایران و دیگر بانکهای تحریمشده ایرانی را قطع و بانک مرکزی اروپا هم انجام تراکنشهای یوروپایه ایرانیها از طریق سامانه پرداخت "Target2" را متوقف کند.
قوانین مربوطه به این سیستم، صراحتا همکاری با بانکهای دخیل در فعالیتهای مالی غیرقانونی را ممنوع کرده است. بانکهای مرکزی کشورهای اروپایی تلاش برای دور زدن تحریمهای نفتی ایران از طریق پرداخت مستقیم به بانک مرکزی ایران را متوقف کنند. اروپا کل سپاه پاسداران و حزبالله را به عنوان گروه تروریستی در فهرست قرار دهد»
اگر اروپاییها بخواهند کلهشقی کنند و راهبرد ایالات متحده را تضعیف کنند، ممکن است از انجام این کارها سر باز بزنند. اما ترامپ گزینههایی برای پاسخ خواهد داشت. قوانین آمریکا به او اجازه میدهند سوئیفت و مدیران آن را در صورت خودداری از قطع دسترسی بانکهای ایرانی، تحریم کند.
رئیسجمهور میتواند از اختیارات اجرایی خود استفاده کند و اعضای هیئت مدیره و مقامهای ارشد بانک مرکزی اروپایی، بانک سرمایهگذاری اروپایی و بانک مرکزی کشورها را در فهرست تحریم قرار دهد.
روابط دموکراتیک پیونددهنده آمریکا با اروپا قدرتمندتر از رابطه اروپا با ایران است و مقامهای اروپایی گفتهاند به دنبال جنگ تجاری با آمریکا نیستند. شاید بروکسل در همراه شدن با جنگ مالی بی حد و مرز تازه آمریکا علیه رژیم ایران کند باشد. اما بانکها و شرکتهای اروپایی باید یک چیز را به خاطر داشته باشند: در نبرد ریال، هر کاری جایز است.