پتروشیمی اراک در 9 آذر ماه به یکباره با انتشار شایعه فروش سهام پتروشمیران مواجه و همین موضوع سبب واکنش مثبت اهالی تالار به این نماد شد شایعه ای که از آن تعابیر متفاوتی می شد و هر کسی رقمی را به عنوان سود احتمالی و میزان تعدیل این نماد به زبان می آورد از همین رو صف خرید قابل توجه و دفعتی بازار سرمایه در این نماد عاملی شد برای قوت بخشیدن شایعه فروش سهام زیر مجموعه و تندتر شدن تب بازار برای خرید سهام این شرکت اما در همان روز، دومین سهامدار عمده این شرکت با مالکیت 18 درصدی یعنی شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین، سازی را نواخت که صدای آن امروز درآمد صدایی که امروز پر از حرف های نگفته بود. تاپیکو در آن روز اقدام به عرضه 15 میلیون سهم در بازار کرد عرضه ای که در آن روز علامت سوال ذهن سهامداران بود و امروز نشان از ضعف شدید درز اطلاعات نهانی این شرکت را دارد. اما این پایان شاهکارهای "شاراک" نبود و این شرکت با اعلام گزارش شفاف سازی خود در خصوص تأثیر فروش سهام پتروشمیران بر سود شرکت فصل جدیدی از علامت سوال سازی های خود در بازار سرمایه را آغاز کرد.
پتروشیمی اراک که در گزارش 6 ماهه خود خبر از پوشش قابل قبول سود پیش بینی شده را داده بود در گزارش مذکور خود اعلام کرد که این مزایده با قیمت پایه مشخص شده تأثیری کمتر از 20 درصد بر سودآوری شرکت خواهد داشت و این در حالی بود که نظر کارشناسان و تحلیلگران بازار سرمایه تأثیر بیش از 40 درصدی مزایده مذکور با رقم پایه مشخص شده بود.
به هر حال هر طور که بود این مزایده انجام شد و در نهایت سهام پتروشمیران با نرخی در حدود 11 درصد بالاتر از نرخ پایه به فروش رسید و شرکت پتروشیمی شازند در عین ناباوری اهالی تالار و کارشناسان و تحلیلگران در گزارش 9 ماهه خود اعلام کرد که علی رغم افزایش 11 درصدی رقم پایه مزایده اما این شرکت تنها 21 درصد تعدیل سود دارد در حالیکه از نگاه تحلیلگران این شرکت می بایست رقمی در حدود 55 درصد تعدیل سود می داد. حال سوال اینجاست که واقعاً چه اتفاق فوق ناگواری در شرکت پتروشیمی شازند در سه ماهه سوم به وجود آمده که سبب کاهش سود این شرکت و تغییر محسوس سود محقق شده 9 ماهه نسبت به 6 ماهه شده است؟ آیا این اتفاق نشان دهنده تفاوت آگاهی و علم مالی کارشناسان سازمان بورس نسبت به کارشناسان مالی شرکت ها نیست که به این راحتی شرکت ها کارشناسان سازمان بورس را با هر گزارشی قانع می کنند؟ شایان ذکر است که به زودی تحلیل جامع و کاملی از اتفاقات مالی رخ داده در این نماد منتشر خواهد شد تا پاسخی باشد به علامت سوال های شکل گرفته در ذهن اهالی تالار، در پایان فقط یک سوال باقی می ماند و آن اینکه چه موضوعی سبب شد تا تاپیکو در روز 9 آذر ماه اقدام به عرضه 15 میلیون سهم شاراک در بازار سرمایه آن هم در صف خرید نماید؟ امیدواریم رانت اطلاعاتی نباشد اما پیگیری این موضوع را به سازمان بورس می سپاریم.