---------------------------------- ---------------------------------- لزوم بازنگری در سود معدنی ها :: پایگاه اطلاع رسانی بورس و فرابورس

پایگاه اطلاع رسانی بورس و فرابورس

https://tsemc.blog.ir
پایگاه اطلاع رسانی بورس و فرابورس
https://tsemc.blog.ir
دنبال کنندگان ۲ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
------ ***** | شایعات و شنیده های بورس | تحلیلهای تکنیکال و سیگنال خرید و فروش رایگان | گروه شرکتهای بورسی | ***** ------
بایگانی
--- تلگرام پایگاه اطلاع رسانی بورس و فرابورس ---
آخرین نظرات

بزرگترین معدن کشور طبق مصوبه هیأت دولت طی روزهای پایانی فروردین ماه امسال جهت بهره برداری 25 ساله در اختیار شرکت گوهر زمین قرار گرفت. مصوبه ای که انتشار خبر آن موجب شد تا سهام شرکت های معدنی بویژه مجموعه هایی که درصدی از سهام شرکت گوهر زمین را تحت مالکیت خود دارند، با افزایش تقاضا و اقبال روبرو شوند و چند روزی روند رو به رشد ارزش سهام را تجربه کنند.

این در حالی بود که تمایل و رغبت سهامداران برای خرید سهام شرکت های معدنی چندان پایدار نماند فعالان بازار سرمایه شاهد آن بودند که پس یک دوره روند صعودی کوتاه مدت، بار دیگر شرکت های مذکور در مسیر نزولی قیمت ها حرکت کردند و مورد بی توجهی سهامداران قرار گرفتند.

در همین ارتباط، معاونت مالی واقتصادی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات عنوان کرد: واگذاری حق استفاده از بزرگترین معدن کشور به شرکت گوهر زمین اتفاقی نیست که اثرات آنی بر وضعیت سودآوری این مجموعه و شرکت های سهامدار آن بر جای بگذارد و در بازه میان مدت یا بلند مدت بر صورت های مالی آنها مشهود خواهد شد. چرا که انتظار می رود تا طی دوره بهره برداری از این معدن و با استفاده از مزیت های آن همچون تأمین مواد معدنی از طریق معدن مذکور طرح های توسعه ای مجموعه گوهر زمین و شرکت های وابسته به آن به اجرا در بیاید و بهبود روند سودآوری آنها را بیش از پیش افزایش می دهد.

مرتضی علی اکبری افزود: انتظار می رود تا طی سال جاری مقدار تولید کنسانتره در شرکت گوهر زمین به حداکثر برسد و طرح های تولید 10 میلیون تنی گندله و نیز 10 میلیون تنی کنسانتره به بهره برداری برسد. علاوه بر این، شرکت گل گهر و سایر شرکت های معدنی می توانند با سهولت بیشتری مواد معدنی مورد نیاز را از معدن واگذار شده به شرکت گوهر زمین تأمین کنند و نیازی به تأمین خارجی مواد مصرفی وجود نخواهد داشت.

وی همچنین در خصوص روند قیمت های جهانی سنگ آهن و فلزات اساسی و احتمال تعدیل مثبت و سودآوری شرکت های فعال در این گروه ها اظهار داشت: افزایش قیمت جهانی سنگ آهن و فلزات اساسی اتفاقی بود که از سوی مدیران مجموعه های معدنی و فلزی پیش بینی نشده بود و بسیاری از شرکت ها به انتظار نشستند تا مشخص شود که روند افزایش قیمت ها پایدار است یا نه؟

حال آنکه طی چند وقت اخیر شاهد ایجاد ثبات در بازارهای جهانی هستیم و انتظار جهش قیمت ها نمی رود و از این رو به نظر می رسد شرکت های معدنی و فلزی می بایست بر اساس عملکرد سه ماه نخست سال مالی جاری خود تجدید نظری در خصوص سود برآوردی و اعمال آثار مثبت رشد قیمت ها داشته باشند.

معاونت مالی و اقتصادی "ومعادن" در خاتمه به مهمترین طرح های توسعه ای زیر مجموعه های این هلدینگ معدنی و فلزی اشاره کرد و اظهار داشت: شرکت های صنعتی و معدنی گل گهر، چادر ملو، صبا نور و گوهر زمین طرح های توسعه ای متعددی در دست اجرا دارند که تعدادی از آنها بزودی به بهره برداری می رسد و از جمله آن می توان به پروژه های پنج میلیون تنی و نیروگاه "کگل"، فولاد سازی 2.5 میلیون تنی "فخاس"، فولادسازی و نیروگاه "کچاد" و گندله سازی "کنور" اشاره کرد.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی