---------------------------------- ---------------------------------- سرمایه ها به کجا می‌روند؟ بانک، بورس یا دلار؟ :: پایگاه اطلاع رسانی بورس و فرابورس

پایگاه اطلاع رسانی بورس و فرابورس

https://tsemc.blog.ir
پایگاه اطلاع رسانی بورس و فرابورس
https://tsemc.blog.ir
دنبال کنندگان ۲ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
------ ***** | شایعات و شنیده های بورس | تحلیلهای تکنیکال و سیگنال خرید و فروش رایگان | گروه شرکتهای بورسی | ***** ------
بایگانی
--- تلگرام پایگاه اطلاع رسانی بورس و فرابورس ---
آخرین نظرات

در حالی‌که تا پیش از رشد شتابان نرخ ارز کسانی که علاقمند به سرمایه‌گذاری بودند پولشان را به بانک‌ها می‌دادند و سود تضمین شده بدون ریسکی را دریافت می‌کردند و یا اگر ریسک‌پذیر بودند پولشان را به خرید سهام شرکت‌ها اختصاص می‌دادند حالا به این فکر هستند که پولشان را در بازار ارز به کار گیرند.

برخی از کسانی که بازار ارز را مطالعه کرده‌اند باورشان این است که نرخ بازدهی در این بازار در یک دوره نه‌چندان بلندمدت از نرخ بازدهی سرمایه‌گذاری در بانک‌ها قطعا بالاتر است. در صورتی که میانگین نرخ هر دلار در سال ۱۳۹۴ یا ۱۳۹۵ را مقایسه کنیم خواهیم دید که بازدهی بازار ارز حتی از بازار سهام نیز که امسال بازدهی اندکی داشته بالاتر است.

برخی احتمال‌ها در بازارهای سه‌گانه بازار پول، بازار سهام و بازار ارز را به طور مختصر بررسی می‌کنیم. بازار سهام در شرایط پیش از افزایش نرخ دلار در بازار، بازدهی اندکی داشت و کارشناسان و آگاهان بازار سرمایه می‌گویند در شرایط فعلی این بازار تا پایان سال در همین وضع می‌ماند.

برخی تحلیلگران اما می‌گویند افزایش نرخ ارز ممکن است وضع سهام شرکت‌هایی که درآمد آنها از صادرات است را بهتر کند و در موقعیت ممتازی قرار دهد. سهام شرکت‌های پتروشیمی و صادرکنندگان میعانات گازی و حتی فولاد و مس در وضع آتی که نرخ دلار روندی فزاینده دارد و در شرایط سودآوری بالا قرار می‌گیرند. در مقابل اما سهام شرکت‌هایی که برای تولید نیاز به واردات مواد اولیه و کالاهای واسطه‌ای از خارج دارند در شرایط افزایش نرخ ارز با قیمت تمام شده بالاتر قادر به تولید خواهند بود و احتمال سودآوری آنها کاهش می‌یابد. کارشناسان اما در نهایت به سودآوری بالاتر بازار سرمایه دست‌کم در زمستان امسال و به شرط ادامه شرایط فعلی باور ندارند.

بازار ارز اما در شرایط خاصی قرار دارد. برخی معتقدند نرخ ارزهای معتبر در بازار ارز ایران به دلیل افزایش تقاضای بیشتر از عرضه ارز همچنان در مدار صعودی قرار دارد و احتمال اینکه قیمت هر دلار در دامنه ۴۰ هزار تا ۴۲ هزار ریال باشد افزایش می‌یابد. به گمان این گروه از تحلیلگران بازار ارز دست بانک مرکزی برای عرضه بیشتر چندان باز نیست و صاحبان دیگر ارز مثل پتروشیمی‌ها و سایر بنگاه‌ها نیز فداکاری نخواهند کرد و به هیمن دلیل قیمت ارز در سال ۱۳۹۶ در نقاط بالاتری می‌ایستد و به همین دلیل بازدهی بازار ارز بالاتر از سرمایه خواهد بود.

بازار پول یا سپرده‌گذاری در بانک‌ها نیز با توجه به فشار بانک مرکزی به بانک‌ها نمی‌تواند از آنچه هست بالاتر برود و احتمال کاهش آن به دلیل کاهش نرخ تورم وجود دارد و به همین دلیل روند صعودی در نرخ سود بانک‌ها متصور نیست.

احتمال‌های یاد شده و رخداد هر کدام از گزینه‌ها در بازارهای سه‌گانه البته مشروط به این است که وضع موجود سیاسی داخلی و سیاست خارجی با تکانه‌های شدید و ناشناس مواجه نشود.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی