این مجموعه که طی 20 اسفند ماه سال 94 اولین بودجه سال مالی 95 خود را با پیش بینی سود هر سهم 285 ریالی ارائه کرده بود طی روزهای گذشته اقدام به اصلاح این گزارش نمود و گزارش جدیدی را روی سامانه کدال منتشر کرد که از برآورد سود 379 ریالی حکایت دارد و نسبت به سود هر سهم در گزارش قبلی حدود 33 رشد داشته است.
سود عملیاتی هر سهم برآورد شده در گزارش جدید با افزایش هشت درصدی از 498 میلیون ریال به 538 میلیون ریال تعدیل یافته و در کنار آن درآمد ارائه خدمات حدود چهار درصد افزایش یافته است. در مقابل نیز هزینه های عمومی، اداری و تشکیلاتی از 348.968 میلیون ریال به 360,194 میلیون ریال صعود کرده که دلایل اصلی این تغییرات به شرح ذیل آمده است.
درآمد حاصل از اجاره ماهیانه پایانه های فروش تماماً مربوط به قراردادهای فی مابین این شرکت با بانک ها و موسسات مالی و اعتباری می باشد که مطابق صورت وضعیت ها، ماهیانه بعنوان درآمد در دفاتر شناسایی می گردد. در این خصوص اطلاعات ارسالی در بودجه اصلاحی با توجه به فرآیند اطلاعات و پیش بینی ها انجام پذیرفته است ولیکن با توجه به ابهامات موجود در قراردادهای فی مابین با کارفرمایان که در حال مذاکره بوده و نهایی نگردیده است. هرگونه تغییر در مفاد آن و بالطبع تاثیر تغییرات بر EPS اعلامی پس از نهایی شدن درصورت لزوم اعلام خواهد گردید.
لذا از جمله دلایل عمده افزایش پیش بینی درآمد ارایه خدمات می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
1- افزایش نصب پایانه های فروش در سال 1395 نسبت به سال 1394 به میزان 189,000
2-افزایش حاصل ازدرآمد و پذیرندگی(درآمد شاپرکی) عمدتاً مربوط به ابلاغ بخشنامه شماره 94.260243 مورخ 1394.09.10 بانک مرکزی در خصوص تامین کارمزد یک درصدی تراکنش های خریدبا کسر 250ریال سهم عوامل اجرایی تسویه با پذیرندگان می باشد.لازم به توضیح است از تاریخ مذکور کارمزد 206 ریالی تراکنشهای خرید سهم شرکت ارایه دهنده خدمات در سال 1395 مطابق بخشنامه یاد شده حذف گردیده است.
از جمله دلایل عمده افزایش بهای تمام شده ارایه خدمات می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
1- افزایش هزینه های استهلاک به دلیل پیش بینی خرید و نصب 189,000 دستگاه پایانه فروش و همچنین خرید تجهیزات وداراییهای سرمایه ای مرتبط با موضوع عملیات شرکت در سال 1395 می باشد.
2- افزایش هزینه های حقوق و دستمزد و هزینه های کارکنان بر مبنای رشد هزینه های سالیانه و تورم .
3- افزایش هزینه های خرید آداپتور ،رول و سایر ملزومات مصرفی پایانه های فروش با توجه به حجم پایانه های منصوبه و برنامه آتی شرکت جهت نصب پایانه و افزایش بهای خرید ملزومات یاد شده در موارد فوق می باشد.
همچنین از از دلایل عمده افزایش هزینه های اداری و عمومی می توان به افزایش هزینه های حقوق و دستمزد و هزینه های کارکنان ،هزینه اجاره ، هزینه های سفر و اقامت ،هزینه آب برق و تلفن و سایر هزینه ها از این قبیل اشاره نمود.
شرکت با توجه به وضعیت نقدینگی نیاز مبرم به تامین متوسط مبلغ 800,000 میلیون ریال اخذ تسهیلات از بانک ها و موسسات مالی و اعتباری دارد .که طبق برآورد به عمل آمده هزینه مالی قابل تحمل برای تأمین منابع مالی فوق مبلغ 83,001 میلیون ریال بوده که بر اساس نرخ سود تأمین مالی در پیش بینی لحاظ شده است. با توجه به مفروضات تعیین شده مانده تسهیلات شرکت در پایان سال به مبلغ 600,000 میلیون ریال افزایش خواهد یافت.
بر اساس این گزارش، بررسی اصلاحیه پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی جاری شرکت کارت اعتباری کیش و مقایسه آن با آخرین سود برآوردی در پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی 94 بیانگر این امر است که این مجموعه در حالی سود 379 ریالی را برای امسال برآورد کرده که این رقم نسبت به آخرین سود هر سهم در گزارش عملکرد 9 ماهه "رکیش" با افزایش 56 درصدی همراه بوده است.
بر این اساس به نظر می رسد با ارائه گزارش جدید از سوی مدیران ارشد شرکت کارت اعتباری ایران کیش، نماد معاملاتی این مجموعه که از 23 فروردین ماه امسال متوقف شده آماده بازگشایی شده است. حال باید منتظر ماند و دید که با ارائه گزارش قابل قبول از سوی مدیران "رکیش" که نوید دهنده سالی سرشار از رونق و سودآوری برای این شرکت و سهامدارانش است، بازگشایی نماد معاملاتی آن چگونه خواهد بود و با توجه به عملکرد مثبت مدیران "رکیش" در انعقاد قراردادهای جدید و اثرگذار بر توسعه فعالیت های شرکت، این روند رو به رشد سودآوری در مجموعه مذکور تا کجا ادامه خواهد یافت؟