در ابتدای این جلسه بهرام سبحانی نایب رییس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان گزارش جامعی از وضعیت فولاد در جهان را ارایه کرد و گفت: تولید فولاد خام در سال 2015 به 1623 میلیون تن رسید که در این میان ایران با تولید 16.1 میلیون تن حدوداً یک درصد تولید فولاد خام جهان را در اختیار گرفت.
وی ادامه داد: فولاد مبارکه نیز با تولید نزدیک به هفت میلیون انواع محصولات فولادی 50.5 درصد از کل تولید فولاد خام در کشور را در اختیار دارد.
مدیر عامل فولاد مبارکه در خصوص فروش صادراتی محصولات نیز گفت: مجتمع فولاد مبارکه در سال گذشته علی رغم محدودیت های بین المللی موجود در زمینه نقل و انتقالات بانکی و مالی و نیز حمل نقل دریایی، با توجه به سیاست ها و تدابیر اتخاذ شده، توانست با ثبت رکورد جدید میزان صادرات محصولات خود را به 1793 هزار تن برساند که نسبت به سال قبل با رشد 21.5 درصدی همراه بوده و یک رکورد برای مجموعه محسوب می شود. در این رابطه علاوه بر افزایش میزان صادرات، حضور در بازار های جدید از جمله کشور های آفریقایی و اروپای شرقی نیز برای اولین بار محقق گردیده است.
سبحانی تأکید کرد: با توجه به عملکرد شرکت در سال گذشته تولید ورق آجدار در مجتمع فولاد سبا و تولید ورق رنگی چروک برای اولین بار در کشور انجام شد و اسناد مناقصه قرارداد های جدید توسعه گروه فولاد مبارکه تهیه گردید.
همچنین در سال قبل "فولاد" سه قرارداد بزرگ را در سفر رییس جمهوری به ایتالیا منعقد کرد و با افزایش سرمایه به بزرگترین شرکت بورسی تبدیل شد.
وی "فولاد" را بزرگترین تولید کننده آهن اسفنجی با تولید11 میلیون تن محصول عنوان کرد و گفت: در سال گذشته فروش کل مجموعه با 20 درصد کاهش نسبت به سال قبل مواجه شد که دلیل آن کاهش قیمت ها و مقابله با واردات بی رویه محصولات فولادی در کشور اتفاق افتاد. همچنین در سال 94 متوسط نرخ فروش محصولات داخلی نسبت به سال پیش از آن با نزول مواجه شد.
وی به پروژه ها و طرح های اجرا شده در سال 1394 اشاره کرد و گفت: تکمیل پروژه های توسعه زیر سقف تا 7.2 میلیون تن، احداث 3 واحد مگا مدول و 2 واحد آهک، طرح های توسعه کنسانتره و گندله سنگان، طرح های توسعه فولاد سبا، پروژه های تا سقف 7.2 میلیون تن، پروژه های واحد نورد گرم و فولاد سازی و نیز احداث ماشین ریخته گری پنجم و پروژه های واحد آهن سازی از مهمترین طرح های به اجرا درآمده سال قبل بوده که در مجموع بیش از 2732 میلیارد تومان مخارج تکمیل آنها برآورده شده است.
وی در بیان نقشه راه "فولاد" در سنوات پیش رو گفت: نقشه راه ما توسعه ظرفیت تولیدی گروه فولاد مبارکه است تا بر اساس سند چشم انداز 1404 کل کشور برای تولید حدود 50 میلیون تن محصول فولادی، تولید خود را به بیش از 20 میلیون تن افزایش دهیم تا بتوانیم سهم 50 درصدی خود را از بازار تولید کشور حفظ کنیم. در این راستا تا پایان امسال و با راه اندازی ماشین ریخته گری شماره 5 ظرفیت تولیدی "فولاد" به حدود 10.3 میلیون خواهد رسید.
وی از اجرای پروژه های توسعه ای در مجتمع "فولاد" و زیر مجموعه های آن در سال جاری سخن گفت و افزود: در مجمع فولاد هرمزگان که مالکیت بیش از 95 درصدی آن را در اختیار داریم، طرح توسعه ای در نظر گرفته شد که تولید آن را به سه میلیون تن افزایش خواهد داد. برای این مجموعه نیز در حال حاضر داوطلبی جهت خرید بخشی از سهام آن اعلام آمادگی کرده که هنوز مذاکرات انجام شده به نتیجه نهایی نرسیده است. اما همچنان پیگیر موضوع هستیم و گفتگو ها در این رابطه ادامه دارد. به گزارش بورس نیوز، طی این جلسه به مشکلات بازنشستگان "فولاد" نیز رسیدگی شد و مقرر گردید هیأت مدیره به تلاش های خود برای حل مشکلات چندین ساله و یافتن راه حلی برای پرداخت دیون سنوات گذشته آن ها ادامه دهد.
در پایان این جلسه سهامداران "فولاد" با تصویب صورت های مالی، تقسیم 50 ریالی سود نقدی به ازای هر سهم را تعیین کردند و روزنامه دنیای اقتصاد و صمت به عنوان روزنامه اصلی، سازمان حسابرسی به عنوان حسابرس اصلی انتخاب شدند.