غلامرضا سلیمانی امیری مدیرعامل سرمایه گذاری غدیرپکه دیروز به مناسبت هجدهمین سالروز عرضه سهام سرمایه گذاری غدیر با حضور در تالار حافظ ، زنگ آغاز معاملات بورس را نواخت، اظهار داشت: در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، شرکت هایی که مبادرت به خرید سهام شرکت های دولتی از سازمان خصوصی سازی کردند به عنوان متولیان پیاده سازی اهداف اقتصاد مقاومتی محسوب می شوند.
وی با تاکید بر اینکه وظیفه خطیر تحقق اقتصاد مقاومتی برعهده این شرکتها و سازمان ها است، درخصوص اقدام غدیر به عنوان یکی از شرکتهایی که مبادرت به خرید سهام شرکت های دولتی کرده، گفت: اولین اقدام افزایش ظرفیت داخلی این شرکت های خصوصی شده به واسطه اجرای طرح های توسعه با استفاده از منابع ملی است.
سلیمانی با اشاره به حرکت رو به جلوی این مجموعه در بخش پتروشیمی و پالایشگاهی، ادامه داد: این مجموعه تلاش دارد تا برای پیاده سازی اقتصاد مقاومتی از تکنولوژی های پیشرفته خارجی استفاده کند. تکنولوژی هایی که به دلیل وجود تحریم ها امکان واردات آنها به کشور وجود نداشت. بر این اساس شرکت سرمایه گذاری غدیر تلاش دارد تا ضمن جذب سرمایه و تکنولوژی خارجی ، اقتصاد مقاومتی را در کشور درون زا کند.
بهره برداری از نیروگاه و دو پتروشیمی
مدیرعامل هلدینگ چندرشته ای غدیر از بهره برداری دو واحد از سه واحد نیروگاه بهبان خبر داد که ظرف یک ماه آینده به شبکه برق سراسری متصل خواهد شد. ظرفیت این نیروگاه 500 مگاوات است که دو واحد 160 مگاواتی آن به بهره برداری رسیده اند.
سلیمانی با بیان اینکه از زمان اعمال تحریم ها، غدیر با کمک سهامداران خود و منابع داخلی شرکت، به اجرای پروژه های مناسبی در کشور مبادرت ورزید، از بهره برداری پروژه پتروشیمی شیراز خبر داد و گفت: دوشنبه آینده 21 تیر طرح یک میلیون تنی آمونیاک پتروشیمی شیراز با سرمایه گذاری 2.5 هزار میلیارد تومانی با حضور مقامات دولتی به بهره برداری خواهد رسید.
وی ادامه داد: همچنین با استفاده از منابع داخلی، طرح یک میلیون تنی پردیس با سرمایه گذاری یک هزار و 800 میلیارد تومانی اجرا شد.
وی از محدود بودن منابع مالی داخلی برای اجرای طرح ها به عنوان عاملی نام برد که سبب شد تا این مجموعه از منابع مالی و تکنولوژی خارجی استفاده کند.
تاسیس شرکت خارجی در غدیر
سلیمانی به تمایل بالای شرکتهای اروپایی، کره ای، چینی برای سرمایه گذاری در کشور اشاره کرد که باعث شد سرمایه گذاری غدیر با شرکت های معتبر اروپایی اقدان به ایجاد شرکتی مشترک کند. مراحل ثبت رسمی این شرکت در حال انجام است و این شرکت در بخش پتروشیمی و نیروگاهی فعالیت خواهد کرد.
عرضه سهام چند هلدینگ
مدیرعامل "وغدیر" با اشاره به حضور بخشی از هلدینگ های غدیر در بازار سرمایه، ادامه داد: تجربه حضور موفق شرکت های تابعه غدیر در بازار سرمایه سبب شد تا دیگر هلدینگ های غدیر نیز برای ورود به بازار ثانویه ترغیب شوند. به این ترتیب هلدینگ های سیمانی و برق و انرژی غدیر درحال طی مراحل ورود به بازار سرمایه هستند.
سلیمانی با اعلام آمادگی ورود هلدینگ سیمانی غدیر به بازار سرمایه، عرضه سهام این هلدینگ را منوط به مساعد شدن وضعیت سیمان در سطح کشور عنوان کردو گفت: با مساعد شدن شرایط بازار مسکن و افزایش تقاضا برای سیمان به منظور انجام فعالیت های عمرانی وساخت و ساز، سهام این هلدینگ در بازار سرمایه عرضه خواهد شد.
وی با بیان اینکه سهام هلدینگ برق و انرژی غدیر نیز در سال جاری به بازار عرضه خواهد شد، ادامه داد: با توجه به مناسب بودن شرایط حاکم بر صنعت برق و انرژی در کشور، سهامداران اشتیاق بالایی نسبت به شرکت های فعال در این صنعت دارند؛ بر این اساس به نظر می رسد عرضه سهام این هلدینگ با استقبال فعالان بازار سرمایه همراه باشد.
سلیمانی به برخورداری هلدینگ برق و انرژی غدیر از نیروگاه هایی مانند برق گیلان، ابوموسی، بهبهان، قشم اشاره کرد.
تامین مالی در غدیر
وی به تشکیل گروه مالی در هلدینگ چندرشته ای غدیر اشاره کرد که با توجه به ارزش 35 هزار میلیارد تومانی ( 8.5 میلیاردیورو) پروژه های در دست اجرای غدیر، اهمیت تامین منابع خارجی برای این مجموعه پررنگ می شود. بر این اساس با تشکیل هلدینگ مالی غدیر تلاش شد تا پشتیبانی مالی لازم جهت تامین نقدینگی برای اجرای این پروژه ها صورت گیرد، ضمن اینکه پس از برجام، نیازبیشتری به جذب منابع خارجی احساس می شد.
غدیر 7.2 هزار میلیارد تومانی می شود
مدیر عامل غدیر با توجه به سرمایه 5 هزار و 400 میلیارد تومانی غدیر، از برنامه این مجموعه برای افزایش این سرمایه به 7 هزار و 200 میلیارد تومان خبر داد و اظهارداشت: گزارش این افزایش سرمایه در حال تهیه است تا پس ازتدوین ، مجمع فوق العاده ای برگزار خواهد شد.
به گفته سلیمانی با اعمال این افزایش سرمایه، سرمایه گذاری غدیر اولین شرکت بورسی از نظر سرمایه اسمی خواهد بود.