مدیر مالی شرکت پتروشیمی مارون مصطفی احمدزاده: به نظر می رسد اظهار نظر دقیق در خصوص تبعات تک نرخی شدن ارز به نرخ ارز تعیین شده توسط دولت بستگی دارد و نزدیک بودن این نرخ به نرخ ارز مبادله ای، آزاد یا نرخی مابین آنها اثرات متفاوتی خواهد داشت.
تبعات یکسان سازی ارز برای شرکت های صادر کننده محصولات و مصرف کننده نرخ ارز متفاوت خواهد بود. چرا که به طور مثال نسبت فروش به هزینه ها برای شرکت های پتروشیمی صادر کننده دو مرتبه محاسبه می شود. همچنین بررسی ابعاد این موضوع برای شرکت های عرضه کننده محصولات پتروشیمی در بازارهای داخلی و خارجی و نوع متقاضیان متفاوت خواهد بود و در مقابل نیز بهای تمام شده تولید شرکت های وارد کننده محصولات با توجه به نرخ تعیین شده دولت می تواند تغییر کند.
وی به اثر پذیری شرکت پتروشیمی مارون از یکسان سازی نرخ ارز اشاره کرد و اظهار داشت: این مجموعه درصد مساوی از کل محصولات تولیدی خود را به فروش صادراتی، بین مجتمع ها و بازار داخلی اختصاص داده و هر یک از این بازارها سهم حدود 33 درصدی از درآمد فروش محصولات دارند. بطوریکه صادرات محصولات با نرخ ارز انجام می شود و فروش محصولات به شرکت های پتروشیمی لاله، امیرکبیر و تند گویان بر مبنای ارز مبادله ای صورت پذیرد و در نهایت محصولات پتروشیمی مارون در بورس کالا نیز با ارز مبادله ای عرضه می شود.
براین اساس می توان گفت در پی یکسان سازی نرخ ارز در صورتیکه نرخ ارز تعیین شده توسط دولت در محدوده نرخ ارز آزاد یا اندکی بالاتر از آن باشد اعمال تبعات مثبت بر درآمدهای ارزی مجموعه دور از انتظار نخواهد بود.
مدیر مالی شرکت پتروشیمی مارون همچنین به مصارف ارزی این مجموعه اشاره کرد و ابراز داشت: ارز حاصل از درآمدهای صادراتی جهت مصارف ارزی بکار برده می شود و از این رو می توان گفت نوسانات نرخ ارز روی یک واحد ارز خرید یا فروش تأثیر چندانی ندارد. حال آنکه بطور کلی 40 درصد از فروش محصولات به خرید خوراک مصرفی اختصاص دارد.
احمدزاده افزود: شرکت پتروشیمی مارون از مزیت تنوع مشتری، محصول و بازار فروش محصولات برخوردار است و این امر موجب انعطاف پذیری این مجموعه در مقابل نوسانات نرخ ارز شده است.